top of page

DE JORDAAN

De Jordaan is mogelijk de meest bekende en romantische buurt van Amsterdam. Vroeger een typische volksbuurt met een kleurrijk verleden, nu razend populair niet in de minste plaats vanwege de grachten, de knusse straten en stegen, de vele restaurantjes, bars en gezellige terrassen. 

Jordaan.JPG

NOORD

Noord is een van de levendigste buurten van Amsterdam. Pak de pont en ontdek een bruisend, inspirerend en landelijk deel van Amsterdam. Hier kun je genieten van de groene, pittoreske plattelandsdorpen maar je kunt je ook storten in alternatieve festivals, genieten van moderne architectuur en heerlijk eten in hippe restaurants aan het water.

Noord.JPG

DE PIJP

De Pijp, het Quartier Latin van Amsterdam genoemd. Dit verwijst naar de academische buurt van Parijs waar vroeger door de studenten Latijn werd gesproken. De bewoners, de kleine straatjes, de vele kroegjes en eetgelegenheden en de sfeer, maakt dat dit kwartier één van de meest populaire locaties in Amsterdam is om te winkelen, te stappen en te flaneren.  

De Pijp.JPG

DE 9 STRAATJES

9 schilderachtige winkelstraatjes in de grachtengordel van Amsterdam. In het hart van Unesco’s Werelderfgoed, net achter het Paleis op de Dam tussen Raadhuisstraat en Leidsegracht. In dit wijkje vol monumentale pandjes winkel je bij hippe boetiekjes, vintage kleding- en speciaalzaken en is je tijd goed besteed bij één van de vele uitstekende restaurantjes of gezellige cafés.

9 straatjes.JPG
bottom of page